04-03-08

Hoge-bloeddruk-een-sluimerend-gevaar/

Hoge bloeddruk, een aandoening waar ongeveer 1 op 3 mensen aan lijdt, is waarschijnlijk de gevaarlijkste ziekte die er is. Waarom?

Omdat hoge bloeddruk geen symptomen heeft. Je kan namelijk zelf niet nagaan of je bloeddruk te hoog is. De enige manier om je bloeddruk te controleren is om naar je dokter te gaan of thuis zelf via een bloeddrukmeter je waardes controleren.

En dit doe je maar best regelmatig…

Want een ongecontroleerde bloeddruk kan tot een beroerte, hartaanval of nierfalen leiden. Dus je bloeddruk regelmatig (laten) testen is de enige manier om na te gaan of je bloeddruk te hoog is.

Hoge bloeddruk of hypertensie betekent dat de druk in je aderen te hoog is. Je aderen transporteren bloed naar je hele lichaam, van het grootste orgaan tot het kleinste haarvat.

Een normale bloeddruk ligt rond 120/80. Een bloeddruk boven 140/90 wordt bestempeld als hoge bloeddruk.

Het eerste cijfer is je systolische bloeddruk. Dit cijfer geeft de druk in je aderen aan wanneer je hart samentrekt en bloed doorheen je lichaam stuwt. Het tweede cijfer is je diastolische bloeddruk. Dit cijfer geeft de druk in de aderen aan wanneer je hart zich ontspant.

Zowel een verhoogde systolische als diastolische druk verhoogt het risico op hartaandoeningen, beroertes, hartaanval, nierziektes, verharden van de aderen (atherosclerosis genaamd), schade aan ogen en je hersenen, enz…

06:15 Gepost door Hexana in Gezondheid | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Commentaren

bloeddruk weten? dan moet je meten! Goed verhaal over bloeddruk. De meeste mensen weten inderdaad niet dat hun bloeddruk te hoog is. Een sluimerend gevaar. Daar ligt het probleem, maar nog steeds ongezien. Daarom moet je meten. Koop een goede bloeddrukmeter van bijv. het merk OMRON. Kijk maar eens in onze shop: www.cardiofit.nl. Onze prijzen zijn altijd laag, onze service en kwaliteit is hoog...

Gepost door: Gerard | 29-12-08

http://www.profilite.nl/omron-m7-c-227.html Goede adviezen, maar ga toch altijd naar je arts met de uitslag van je eigen metingen. Goede Omron bloeddrukmeters vindt je ook op http://www.profilite.nl, een willekeurig voorbeeld is de Omron M7 bloeddrukmeter, die je kunt bekijken op http://www.profilite.nl/omron-m7-c-227.html

Gepost door: Marije | 24-07-09

Bloeddrukmeter kopen Ik was ook altijd zo onwetend, maar sinds mijn dokter zei dat als mijn bloeddruk zo hoog bleef ik gemiddeld zo'n 10 jaar minder lang zou leven ben ik om. Ben toen gelijk een bloeddrukmeter wezen kopen, ben gaan afvallen en meer gaan bewegen. Voel me nu stukken beter!

Gepost door: Tim | 14-04-10

De commentaren zijn gesloten.