09-03-08

Nadenken over frisdrankjes Light ??????????

light drankjesglaasjecolagx7

Dit komt misschien als een verrassing voor je, maar de meeste frisdranken zijn niet echt gezond te noemen. De meeste bevatten zeer veel suiker, geur- en smaakstoffen en andere chemische samenstellingen. Als je denkt dat frisdrank enkel ongezond is vanwege het hoge suikergehalte, lees dan even verder. Want ook de light-versies van populaire frisdranken drink je best niet te vaak.

Maar de light-versies bevatten toch geen suiker? Iedereen raadt me deze aan omdat ze amper calorien bevatten.

Ja, deze frisdranken bevatten amper calorien,en zouden dan ook beter voor je gewicht moeten zijn. Maar

Heb je al eens over deze light frisdranken nagedacht? (een goede gewoonte die ik je aanraad, is het etiket van voedingsmiddelen en dranken aandachtig te lezen, en even stil te staan bij de samenstelling). Indien je een cola of limonade drinkt, hoe komt deze drank aan haar kleur, geur en smaak? Worden er enkel natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt? Of worden er misschien tal van chemische stoffen gebruikt om de geur, kleur en smaak optimaal te maken?

Als je het etiket van een light frisdrank leest, staat er geen suiker vermeld. Vanwaar komt die zoete smaak dan?

Wel, de meerderheid van de light frisdranken wordt gezoet met aspartaam. Meer nog: je kan geen winkel binnenwandelen zonder aspartaam te lezen. Muntjes, kauwgom en frisdranken zijn maar enkele voorbeelden van producten waarin aspartaam verwerkt zit. En aspartaam is niet bepaald de beste vriend van je lichaam

06:15 Gepost door Hexana in Gezondheid | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, cola light |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.