11-03-08

suikerziekte door het eten van teveel suiker?

Als je matig bent met suikers en slechte koolhydraten (bewerkt voedsel, snoepgoed, koekjes en cakejes, frieten, pizza, frisdranken, enz..), is er geen probleem (tenzij je diabetes type 1 hebt: dit is een aangeboren aandoening, terwijl diabetes type 2 ontstaat door slechte voedingswijze). Je lichaam maakt insuline aan telkens je suikers eet en de glucose wordt netjes naar je lichaamscellen getransporteerd.

Maar als je teveel suikers en slechte koolhydraten eet, raakt je lichaam het noorden kwijt. Het reageert niet meer correct op de glucose en produceert te weinig insuline. Hierdoor raakt de overtollige glucose niet meer tot in je cellen en blijft het doelloos in je bloed rond dolen.

Wanneer je veel “snelle suikers” eet (dit zijn suikers en voedingsmiddelen die razendsnel door je lichaam verwerkt worden), zal je glucoseniveau pijlsnel de hoogte in schieten. Je voelt je een tijdje energiek, maar dit verandert al snel in een leeg, loom gevoel: de glucose komt zeer snel in je bloed terecht maar wordt al even snel verwerkt. Je bloedsuikerspiegel en je energieniveau gaan de hele dag op en neer.

Suikerziekte is een aandoening waarbij je lichaam suikers (niet alleen pure suiker, je lichaam zet bepaalde voedingsmiddelen ook om in suikers) moeilijk kan verwerken.

Maar laat me even beginnen bij…het begin.

Je lichaam kan niet zomaar eender welk voedingsmiddel zo direct gebruiken. Meestal ondergaat het voedsel dat je eet enkele grondige wijzigingen.

Wanneer je voedingsmiddelen eet die veel suiker bevatten, of voedingsstoffen die je lichaam omzet in suikers (koolhydraten), worden deze in je lichaam omgezet naar glucose. Dit is een stof die je lichaamscellen kan opnemen en verwerken. Om de glucose naar je lichaamscellen te transporteren, is er een andere stof nodig: insuline.

06:30 Gepost door Hexana in Gezondheid | Permalink | Commentaren (4) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Commentaren

Hey hexana ... :-))) Ik heb hier héél wat van bijgeleerd en ook al hebben wij geen suikerzieke in onze familie, toch is dit altijd goed om te weten .
Tot later ... :-))) !

PS: Bedankt voor je lieve wensen en daarom heb ik besloten om voor jou iets terug te doen...
zwaai zwaaaaaaaaai ... :-)))
;-)

Gepost door: Klaverke | 11-03-08

Hallo Hexana Blij je nog eens te horen. die vis dat jij bedoeld is een BETTA SPLENDERS VAN DE FAMILIE ANABANTIDAE beter bekent als Siamese kempvis.
Mooie groeten van mij.

Gepost door: Mike | 12-03-08

BS! wat een bullshit. Diabetes is eigenlijk nooit een aangeboren aandoening. Je lichaam ontwikkeld dit in de loop van de tijd. Type I is een zgn auto-immuunziekte, waarbij je afweersysteem zich tegen het eigen lichaam heeft geweerd. Type II ontstaat niet enkel en alleen door slechte eetegewoonten. Die kunnen er toe bijdragen, maar ook mensen met een normale omvang en goede leefwijzen kunnen type II ontwikkelen. Alhoewel in meeste gevallen er sprake zal zijn van een te hoog BMI en te weinig beweging, vind ik je beweringen wat kort door de bocht.

Gepost door: Jeroen | 10-03-09

Ik zat daarnet bijeen profesionele site en die schreef het zelfde ( profesioneel.. ziekenhuis site:))
Dus jullie hebben het dik overgenomen

Gepost door: Tatum | 03-01-10

De commentaren zijn gesloten.