22-03-08

Enkele goede bronnen van eiwitten

vismenuVis en schaaldieren
Vis en schaaldieren zijn één van de beste bronnen van magere proteïnen, omdat ze weinig vet bevatten. Vette vis zoals zalm bevat dan wel meer vet, het is wel de omega-3 versie die gezond voor je is.

wit vleesMager wit vlees
Eet mager wit vlees van kip en gevolgte. Donker vlees bevat meer vetten. Het vel van kip bijvoorbeeld bevat dan weer meer verzadigd vet, het is dus een goede idee om dit niet op te eten.

melkkaasyohurtMelk, kaas en yoghurt
Deze producten zijn niet alleen een goede bron van eiwitten, ze bevatten ook nog eens veel calcium. Kies voor magere varianten.eirenEieren
Eieren zijn een absoluut gezonde bron van eiwitten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn ze niet schadelijk voor je cholesterolgehalte. bonenBonen
Bonen bevatten veel eiwitten, en daarnaast ook nog eens veel vezels. Deze zorgen er voor dat je langer een voldaan gevoel hebt en dus minder zal eten.

sojaSoja
Sojaproducten zoals tofu bevatten een goede portie eiwitten en geen vet. Het zijn dus ideale bronnen van proteïnen en goede vleesvervangers.

rood vleesMager vlees
Mager rundvlees bevat lichtjes meer verzadigd vet dan bijvoorbeeld kippenborst. Daarnaast is het een goede bron van zink, ijzer en vitamine B12.

eiwitpoederEiwitpoeder
Wheypoeder is ideaal als tussendoortje of om af en toe als vervangmaaltijd te dienen. Kies wel een product dat weinig suiker en vet bevat. Gemixt met magere melk is het een perfect, eiwitrijk tussendoortje.

07:00 Gepost door Hexana in Gezondheid | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, vermageren, eten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.