31-03-08

een Tatoeage wil je er ook een????,

Tatoeage van een Aziatische draak (onvolledig)Een  tatoeage (ook: tatoeëring en tegenwoordig wordt ook het Engelse tattoo veel gehoord) is een versiering van het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte inkt. De term tatoeage komt waarschijnlijk van het Tahitiaanse woord tatu wat streep of vlek betekent. Een andere vorm van tatoeëren is permanente make-up. Dit wordt meestal in het gezicht gebruikt om wenkbrauwen, eyeliners en lipliners definitief te pigmenteren. Moslims beschouwen tatoeages als verwerpelijk en onrein.

Aanbrengen van de tatoeageAanbrengen van tatoeages

Tatoeages worden aangebracht door van inkt voorziene naalden door de opperhuid te prikken. Bij het aanbrengen van een tatoeage moeten voldoende hygiënische maatregelen genomen worden, zoals enkel en alleen steriele materialen gebruiken.

ApparatuurApparatuur

Geschiedenis

'Ötzi', de ijsmummie uit de Alpen, die zo'n 5350 jaar geleden leefde, had 57 tatoeëringen. Er zijn tatoeages op Egyptische mummies gevonden, die van 2000 voor Christus dateren. Ook in de klassieken wordt er gerefereerd aan tatoeages bij de oude Grieken, de Germanen en nog meer volkeren. De huidige Europeanen ontdekten de techniek van de tatoeage bij de Polynesiërs en Amerikaanse Indianen. In het Tahitiaans betekent het woord tattau markeren.

Redenen om een tatoeage aan te brengen

Er zijn verschillende redenen om een tatoeage te laten zetten:

esthetisch
De tatoeage wordt als een sieraad voor het lichaam beschouwd.
status
De omgeving van de drager (en de drager zelf) ontleent een bepaalde waarde aan de tatoeage, zoals bij de Nieuw-Zeelandse Maori de Tā moko.
identificatie
De drager hoopt aan de hand van zijn tatoeage te worden herkend, na bijvoorbeeld verdrinking. Dit was de gebruikelijke reden voor zeelui. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen de meeste gevangen in de concentratiekampen een identificatienummer op hun arm getatoeëerd. Bij leden van de SS, het elitekorps van Nazi-Duitsland, werd hun bloedgroep onder hun oksel getatoeerd.
medisch
De drager hoopt gevrijwaard te blijven van bepaalde ziekten door het dragen van een tatoeage. Zo had Ötzi tatoeages op gewrichten, reden waarom men vermoedt dat hij aan artrose leed.
cosmetisch
Littekens, brandwonden of wijnvlekken kunnen door middel van tatoeages minder opvallend gemaakt worden. Ook worden verloren gegane werkbrauwen vervangen door tatoeages.
intimidatie
De drager geeft aan lid te zijn van een bepaalde criminele organisatie zoals de Yakuza in Japan.

Gevaren bij tatoeage

Bij onvoldoende hygiëne of bij gebruik van besmet materiaal kunnen verschillende soorten infectieziekten zoals zoals hepatitis, tuberculose en HIV overgebracht worden bij het tatoeëren. Goede hygiëne is natuurlijk een pré, maar het is ook belangrijk om te letten op de kwaliteit. Helaas zijn er talrijke zogenaamde 'tattoo artists' die van het beloofde ontwerp een rommeltje maken. Kies een gerenommeerde shop en niet voor de goedkoopste, let op de uitstraling van interieur en houding van het personeel en bekijk het eigen werk op foto's, dus niet alleen in de voorbeeldboeken kijken. Als je binnenloopt moet je een desinfecterend middel al ruiken.

Verwijderen

Niet zelden krijgt de drager van een tatoeage spijt, bijvoorbeeld omdat hij wordt nagewezen, omdat hij niet meer behoort tot de club waarvan hij de tatoeage draagt, of omdat hij geen werk kan vinden. Het is heel moeilijk en kostbaar om een tatoeage weer te verwijderen, maar tegenwoordig zijn er methodes die met een laser de pigmentbolletjes kunnen breken, waardoor ze (langzaam) door de bloedbanen worden opgenomen. Als dit niet goed gedaan wordt, loopt men het risico in plaats van een tatoeage een brandwond over te houden

07:00 Gepost door Hexana in Gezondheid | Permalink | Commentaren (3) | Tags: tatoo, gezondheid |  Facebook |

Commentaren

hey Leuke blog die je hebt.
Kom je ook eens naar de onze?

Witch-girl

Gepost door: witch-girl | 06-09-08

komaan zeg dit is gewoon van wiki gekopieerd zielig man doe eens moeiten

Gepost door: jef | 03-05-09

veel zeer goede informatie hier, dank u

Gepost door: Niall Tattoo Apparatuur | 21-11-13

De commentaren zijn gesloten.